Voor bedrijven

“ Coaching leidt tot effectievere communicatie op de werkvloer en meer zelfbewustwording van het personeel. ”

Bedrijfscoaching

Uit eigen ervaring heb ik gezien dat het inhuren van een coach voor het personeel een slimme en vruchtbare investering is vanuit het bedrijf. Ik heb een baan in de sales gehad en ik kon mijn L&D budget gebruiken voor een coachtraject. De founders, het managementteam en veel van mijn mede salescollega’s maakten gebruik van deze externe coach. De coach had één belang: de werknemer ondersteunen bij zijn/haar (professionele) ontwikkeling. Mocht de coach iets bedrijfsmatig opmerken dan zou de coach dit bespreken met de oprichters van het bedrijf zonder namen te noemen. Door de achtergrondkennis van de coach over het bedrijf waar wij werkzaam waren, zorgde dit voor veiligheid om over bepaalde situaties te praten. Zonder extern persoon had ik namelijk mijn mond dichtgehouden. Puur uit angst om mijn baan te verliezen. Nu kon ik eindelijk in vertrouwen mijn hart luchten waarmee de coach mijn overtuigingen heeft weten om te buigen waardoor ik het inzicht kreeg om vanuit mezelf te veranderen. Iets wat ik vanuit mijn emoties nooit had aangenomen van mijn leidinggevende.

Wat is het effect?

Doordat ik niet de enige was die een coachtraject volgde, verbeterde de werksfeer op de werkvloer. Iedereen leerde op zijn/haar eigen manier verantwoordelijkheid nemen voor zijn eigen handelen, in plaats van moeilijke situatie te vermijden. Het intensieve coachtraject vergroot het oplossingsgerichte en creatieve vermogen waarmee je kan omgaan met werkdruk en veranderingen. Coaching leidt tot effectievere communicatie op de werkvloer en meer zelfbewustwording van het personeel.

Wat betekent deze investering voor een bedrijf?

Voor een bedrijf betekent dit een verhogen van de professionaliteit, heldere communicatie, betere samenwerking, verminderd ziekteverzuim, kortom: meer rendement.

Professionele ontwikkeling door coaching of training levert doorgaans merkbaar resultaat op. Mensen worden zich door een intensief coachingtraject bewust van hun patronen en weerstanden en leren hiermee om te gaan. Ze worden weerbaarder. Bedrijfscoaching vergroot het zelfinzicht in hun persoonlijk-en professioneel functioneren. De bewustwording van belemmerende overtuigingen leidt tot het maken van nieuwe keuzes, een andere aanpak en daarmee zichtbaar ander gedrag.

Geïnteresseerd in een bedrijfscoach?

Laten we verder kletsen door een belafspraak te maken. Hierin kan ik jullie als bedrijf beter leren kennen en kan ik mijn coachingstraject voorleggen.

Loading...

Contact

Zullen we kennismaken?
Plan een gratis sessie in mijn agenda óf laat hieronder je gegevens achter zodat ik contact opneem met jou.

Bel/App me

06 34577552 of

Plan een gratis coachgesprek

Aanmelden

Denise Croeze

"If you keep doing what you've always done you'll keep getting what you've always got"